

9th May 2024 Venue: University of Oviedo - Official Mining Professional Association of North-western Spain premises (Street Asturias, 2-1°, Oviedo) https://maps.app.goo.gl/QyfVRJUUbM1ukbkR7

Agenda

9 th May	Торіс	Responsible	
Time	ropic	partner	
9:30	Welcome & introduction (15 min)	GIG & UNOVI	
9:45	Work Package 1: Project Management, Coordination and Reporting (30 min)	GIG	
Work Package 2: Comprehensive Management of the Post-Mining Methane			
Emission Chain with the Aim to Substantially Reduce VAM at Coal Mines in Poland (JSW) and in Romania (Jiu Valley)			
10:15	T 2.1 Identification of methane accumulation locations in reservoirs for its capture by a reduced methane content installation - less than 30% at JSW ("Pniówek" mine) and Romanian Jiu Valley mine (30 min)	led by PIG with contribution of other partners	
10:45	T 2.2 Drilling of exploratory core boreholes and long reach directional boreholes for methane extraction from selected goafs to minimise its volume at "Pniówek" mine AMM reservoirs (30 min)	Led by JSW with contribution of other partners	
11:15	Coffee break		
11:30	T 2.3 Development and implementation of methods to seal methane reservoirs in order to intensify the capture of methane with a low content - less than 30% (30 min)	Led by INIG with contribution of other partners	
12:00	T 2.4 Assessment (balance) of methane emissions into ventilation air and into atmosphere (30 min)	Led by GIG with contribution of other partners	
12:30	T 2.5 Concept, design and construction of a methane drainage installation with reduced methane content & T 2.6 Production of electrical energy and heat (in gas engines) based on low methane content gas (20-40%) delivered from surface gas compressor station (30 min)	Led by JSW with contribution of other partners	
13:00	Coffee break		
13:15	Work Package 3 Risk Assessment, Ecoefficiency and Business Case Study (15 min)	GIG & UNOVI	
13:30	Work Package 4 Conclusions, Dissemination, Recommendation and Promotion (30 min)	Led by GIG with contribution of other partners	
		•	



REM Big Ticket - Technical Meeting



14:00	Lunch snack
15:00	Date/location of next meeting (15 min)
15:15	Discussion (15 min)
15:30	End of the meeting
18:00	Official dinner